۱۵ مرداد ۱۳۸۶، ۱۲:۳۶

واشنگتن پست بررسی کرد:

توسعه دموکراسی یا برقراری صلح سرفصل اختلافات رایس با بوش در خاورمیانه

توسعه دموکراسی یا برقراری صلح سرفصل اختلافات رایس با بوش در خاورمیانه

به گفته برخی تحلیلگران، در حالی که بوش خواستار توسعه دموکراسی مورد نظر خود درخاورمیانه بوده، اما رایس اهداف دیگری را در این منطقه دنبال کرده تا در دوران باقیمانده خود در وزارت امور خارجه آمریکا به دستاوردهایی برسد.

به گزارش خبرگزاری مهر روزنامه واشنگتن پست نوشت : در حالی که وزیر امور خارجه آمریکا تلاش می کند تا درخاورمیانه و کره شمالی به دستاوردهایی برسد، توسعه دموکراسی دیگر اولویت وی نیست .

"جکسون دیهل" نویسنده این مطلب خاطر نشان می کند:"جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکا در یک سخنرانی در 5 ژوئن اعلام کرد:" من از وزیر امور خارجه ( کاندولیزا رایس) خواسته ام تا به هر یک از سفرای آمریکا در هر کشورغیرآزاد یک پیام را بفرستد و آن اینکه : جستجو کنید و با فعالان برای دموکراسی دیدار کنید. به دنبال کسانی باشید که خواستار حقوق بشر هستند."

نویسنده خاطر نشان می کند: تقریبا دوماه بعد این پیام هنوز فرستاده نشده است. در مقابل، رایس هفته گذشته را صرف دیدار با (مقامهای) کشورهای عربی خاورمیانه کرد و به دنبال یک دستورکاری کاملا متفاوت بود:" امنیت و ثبات" برای کشورهای غیرآزاد و حمایت از روند صلح خاورمیانه.

در ادامه این مطلب آمده است : درحالی که کمتر از 18 ماه از دوران خدمت رایس و بوش باقی مانده، وزیر امور خارجه آمریکا تمرکز خود را بر دستاوردها به عنوان میراث باقیمانده از خود معطوف کرده است، اما اهداف وی کاملا با اهدافی که بوش در  دوره دوم دوره ریاست جمهوری خود مطرح کرده بود از جمله دستور العمل آزادی - متفاوت است.

نویسنده خاطر نشان می کند: توسعه دموکراسی در خاورمیانه دیگر مطرح نیست و تلاش سخت برای ایجاد یک توافق صلح بین اسرائیلی ها و فلسطینی ها جای آن را گرفته است. حتی مسئله تغییر نظام که زمانی سیاست بوش در قبال کره شمالی بود کنار گذاشته شده و نهایت تلاش برای مذاکره جای آن را گرفته است.

واشنگتن پست می افزاید: اگر درماههای آتی این دو راهبرد جدید ( اعلام اصول مربوط به تشکیل یک دولت فلسطینی از سوی "ایهود اولمرت" نخست وزیر( رژیم) اسرائیل و "ابومازن" رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین وهمچنین افشای کامل دارایی های هسته ای از سوی کره شمالی) محقق شود، رایس  به نظر موفق خواهد آمد و میراث باقیمانده از دولت آمریکا که از طریق جنگهای عراق و افغاستان مورد ارزیابی قرارگرفته، تقویت اساسی خواهد شد.

در پایان این مطلب آمده است : بیایید امیدوار باشیم که ممکن است رایس به دستاوردهایی برسد. اما تاریخ یادآور این مسئله است که دیپلماسی " اردک چلاق" یا همان "سیاستمدار شکست خورده "می تواند خطرناک و همچنین جسورانه باشد.

کد خبر 530285

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha